RİZE / FINDIKLI - Fındıklı 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haz

May

02.05.2023 Salı günü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmenimiz Emine Sarmusak koordinatörlüğünde, Sümer İlkokuluna pandomim etkinliği ve alan tanıtımı için bir gezi düzenlendi. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi emeklerinden dolayı kutlarız.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, İlçemizde bulunan lise ve dengi okul öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Yağmur HACIÖMEROĞLU, ilçe üçüncüsü olarak dereceye girmiştir. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Çocuklarda şiddet içerikli davranışları nasıl önleyebiliriz?

Çocuğunuz zorbalık yapıyorsa neler yapabilirsiniz?

Çocuğunuz zorbalığa maruz kalıyorsa neler yapabilirsiniz?

Mrt

Fındıklı 15 Temmuz Şehitleri Ailesi olarak ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına okul olarak Fındıklı Kaymakamlığının izni ile başlattığımız yardım kampanyası sonucu toplanan gıda kırtasiye ve oyuncak yardımları Fındıklı Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim edilmiştir. Yardım eden tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Yardım kampanyamız ay sonuna kadar devam edecektir. İlginize teşekkür ederiz.

Mrt

İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Okulumuz Fındıklı 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve şehit olmaktan çekinmeyen bütün askerlerimizi; şiirlerle, türkülerle, oratoryo gösterileriyle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz  Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Danışman Öğretmen Metin BİLİCAN ve Öğrencilerimiz Beray ALTI ve Osman TURAN'ın hazırlamış oldukları " Karayollarının Ömrünü Uzatıyoruz, Milli Servetimize Sahip Çıkıyoruz " projesi Robot Katogorisinde İl 3. lüğünü almaya hak kazanmıştır.

İlimiz genelindeki ortaokul ve liselerin katılımlarıyla toplam 76 projenin değerlendirildiği ROBOTEK yarışmasında 23 finalist proje yarıştı. Rize Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirilen eşsiz organizasyona Vali Vekili Sedat SEZİK, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM iştirak etti. Okullar tarafından oluşturulan standlarda öğrencilerin sunumunu yaptığı eserler yoğun ilgi gördü. Protokol üyeleri standları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Şenlikte açılış konuşmasını yapan Müdürümüz Engin EMEN ilimizde ilk kez gerçekleştirilen bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettti.

May

Rize Okullar Arası Bilişim Oyunları ve Teknoloji Yarışması (ROBOTEK) ön değerlendirmesi yapıldı. Yarışmaya toplamda 140 proje başvuru yapılmış olup. Yarışmaya ortaokul seviyesinde 59, lise seviyesinde 16 proje başvurusu yapıldı. İnsanlık Yararına Teknolojiler kategorisine 70, Otonom (Özerk) Araç Teknolojileri kategorisine de 5 başvuru yapıldı.

Değerlendirme sonucunda ortaokul kategorisinde 15, lise kategorisinde 10 proje final yarışmasına geçmeye hak kazanmıştır. Okulumuz ilk 10 Proje arasına girmeyi başarmıştır.

Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı "KARAYOLLARININ ÖMRÜNÜ UZATIYORUZ MİLLİ SERVETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ" adlı projesi ile final değerlendirmelerine katılmaya hak kazanmıştır. Okulumuz öğrencilerine başarılar diliyoruz.

May

Okulumuzu  tercih edecek öğrencilerimize okulumuzda bulunan alanları tanıtan meslek tanıtım videoları haberimizde siz değerli öğrencilerimize sunulmuştur. Yeni videlolar eklenerek yayınlanmaya devam edilecektir.

Nis

Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Öğrencilerimizin Yapmış Olduğu Çalışma Örnekleri Aşağıda Yer Almaktadır.

Nis

Okulumuzda uygulanmakta olan iki farklı öğretim programı bulunmaktadır.

• Anadolu Meslek Programı
  • Mesleki Eğitim Merkezi Programı

Nis

Elektrik Bölümü Öğrencilerimiz Aşağıda Belirtilen Kurumlarda İşletmede Mesleki Eğitim ve Staj İmkanlarından Faydalanmaktadırlar.

Nis

ELEKTRİK ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR:

1- Asansör Sistemleri

2- Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı

3- Endüstriyel Bakım Onarım

4- Elektrikli Cihazlar Teknik Servisi

5- Elektronik ve Haberleşme

6- Savunma Elektronik Sistemleri

Nis

İnsan Hakları ve kadına şiddete hayır münasebetiyle tüm öğrencilerimize okul  Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenimiz Gamze BİLİCAN tarfından bir sunum gerçekleştirildi. İnsan haklarının öneminden bahsedildi.Kişisel, sosyal,ekonomik ve siyasi haklarının neler olduğu slayt üzerinde tek tek işlendi.Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.